texter
 
Mats Westling - Maneter och poesi.. (Release 11 november2017)

Nu är det äntligen dags för release av ett sjätte album på svenska, kallat "Maneter och poesi.." Mats som genom ett flitigt turnerande och radiohits som t.ex. Perfekt, byggt upp en hängiven publik runt om i Sverige och Norden är mer dedikerad än någonsin. På denna mycket känslosamma och intima platta är siktet ställt på att lyfta och hylla ämnen som sårbarhet/känslighet "Ömtåligt gods" våga gå sin egen väg i ett många fall likriktat samhälle, "Sååå mycket mer" eller vädjan om att inte falla offer för rädsla i "Öppna dörren och gå ut".
 
Mats har i samband med släppet åkt på en Live Release turné till 9 städer med start på anrika Nalen, Sth 27/10. Skivan är liksom förra inspelad i Studio Epidemin, Göteborg. Producerad av Petter Eriksson som tidigare jobbat med bl. a Daniel Lemma och Sofia Karlsson samt av Mats själv.
 
Han vill även skapa en reaktion mot dagens hårda och stressfyllda samhälle, dels genom sina texter men också genom ett aktivt deltagande mot det ökade våldet och egocentreringen. Han har i flera sammanhang jobbat för Rädda Barnen, Röda Korset samt Missing People Sweden.
Han har genom åren även samarbetat med artister som Jill Johnson, Björn Olsson, Idde Schultz etc.
 
. . .

   
CD - Maneter och poesi..
 
 
Mats Westling - Fågelvägen (Release 14 februari 2014)

"Inga vägar är givna, det finns inget facit till ditt liv.
Släpp ut allt du är och följ med oss – Ta fågelvägen.."
 
Mats Westling som alltid går sin egen väg släpper nu sitt femte album under tio år, på svenska, och firar detta med en turné och mycket annat. Han har haft glädjen att under samma period live och på skiva fått samarbeta med Björn Olsson, Idde Schultz, Johan Gry och Agneta Sjödin m fl. Arbetet mot inskränkthet och för tolerans, fantasi och medmänsklighet fortsätter med full fart, såväl genom Mats texter men även i arbeten för organisationer som t ex Rädda Barnen, Röda Korset och Missing People Sweden.
 
Fågelvägen
Skivan är inspelad i Studio Epidemin, Gbg bland konstnärslyor och kreativitet, och är producerad av Hans Asteberg (Mando Diao, Eldkvarn etc.) samt Mats själv. I låten "Ödmjukhetens val" frodas kampen mot energitjuvar, och i "Jag samlar på leenden" reflekterar han över värden, och jakten på "lycka" Det blev även en skön duett på plattan, i form av låten "mmm wow" med Mats och Cecilia Vennersten. Sedan genombrottet med radiohiten Perfekt, 2008 har antalet fans ökat radikalt och Mats turnerar flitigt i Sverige och Norden.
 
. . .

   
CD - Fågelvägen
 
 
Mats Westling - En "doldis" dagbok (Release 17 oktober 2011)

CD 1, musiken
Sedan releasen av förra plattan "Tack vare dig.." har det varit full fart för Mats och antalet fans har ökat radikalt, vilket vi är väldigt glada över. Driven av den lycka han känner över att ha hittat rätt i musiken har han skrivit låtar som aldrig förr. I början av Maj i år gick Mats och bandet in i studion för att tillbringa en del av sommaren i inspirationens och kreativitetens tecken.
 
Albumet är producerat av Mats själv och Hans Asteberg som tidigare jobbat med en mängd stora Svenska artister, bl a Håkan Hellström, Mando Diao. Albumet är inspelat i In Flames stora studio, ett stenkast från havet i Göteborg. Mats älskar att skriva om saker som det inte ofta skrivs om, det stora i det lilla etc. Som bl. a i låtarna "Vad vet väl en blomma", "Du är okey" eller "Den vännen är jag".
 
CD 2, novellerna
Mats vill på ett sätt som (vad vi vet) aldrig gjorts förut, berätta mer om sig själv. Han har skrivit en serie berättelser om såväl varma, roliga som lite jobbiga perioder ur sitt liv. Skådespelaren Johan Gry (Kommissarie Winter) har på ett fantastiskt sätt talat in dessa historier. Allt från när Mats motvilligt tog första steget in i vuxenvärlden, lunchen med Phil Collins till en berättelse om ett äktenskap i kaos.
 
. . .

   
CD - En "doldis" dagbok
 
 
Mats Westling - Tack vare dig..

Vägen till plattan
Efter succén med låten Perfekt och förra albumet Café Jacob gick en glad, tacksam och inspirerad Mats Westling in i studion för att börja spela in på nytt. Den underbara responsen från folk runt om i landet gav energi och bekräftelse och gjorde resan fantastisk. Tre saker var viktiga i valet av producent, lyhördhet, känslighet och framåtsträvande. Samtliga saker hittade Mats i Björn Olsson (Håkan Hellström, Mando Diao etc.) och samarbetet var ett faktum.
 
Tack vare dig..
Albumet spelades in i vackra Ellös, på Orust, från September till Januari 09/-10. Naturen i det vackra landskapet, blev de pålägg på låtarna som kanske inte hörs, men som förhoppningsvis känns. Som en reaktion mot dagens hårda och stressfyllda samhälle vill Mats försöka att agera motpol, dels genom sina texter men också genom sitt samarbete med Music Against Violence. Första singeln ut är ”Mellan tvivel och hopp” som redan snurrar på radio i Sverige och i Finland. Tack vare dig..
 
. . .
   
CD - Tack vare dig..
 
 
Mats Westling - Café Jacob
 
Café Jacob
Resan till Café Jacob var den mest inspirerande Mats någonsin gjort. Att försöka beskriva ett ställe, en känsla som man så ofta längtar till och dessutom försöka sig på att guida, det var stimulerande men också svårt. Mats fick ett brev för några dagar sedan där det bl.a. stod: "Dina texter är så vackra och ibland sorgsna och ofta lite kluriga och alltid så finns det en positiv känsla i dem som jag kan ta till mig! Tack!"
 
I dagens hårda och ofta stressiga samhälle finns det ett stort behov att drömma sig bort och tänka sig en annan verklighet. Där positivismen och barnet fortfarande lever och frodas - Du är välkommen till Café Jacob.
 
Om Cafe Jacob
Skivan spelades in under 2007 i Göteborg och det gick faktiskt som en dans. Cecilia Vennersten dök upp i studion och de spelade in låten "Vi är underbart bra". Texten handlar om varje persons unika potential. Någon dag senare fick de besök utav Nikolas Gialtrinos som hade med sig sin bosoki. På ett skönt sätt fick han låten "Det stora lugnet" att dofta av oliver och fetaost. Texten handlar just om längtan.
 
Med Mikael "Mille" Andersson och Lasse Lindberg på gitarr, respektive bas var det sköna soundet ett faktum. När dessutom Jonas "Bollen" Lundberg satt bakom trummorna, var de i hamn. Låten som nästan blev titeln på albumet heter "I nybyggarnas spår". Den handlar om att våga gå vidare som egen person i ett förhållande, utan att behöva gå skilda vägar. Resten av låtarna får du upptäcka själv.
 
. . .
 

 
CD - Café Jacob

 
 
Mats Westling - ...13 rätt
Mats Westling & YaYaMen
 
Mats Westling
Föddes i Stockholm men familjen flyttade efter några år till Göteborg där Mats växte upp. Med artister som Bowie och Roxy Music som förebilder blev han medlem i gruppen Strasse och spelade in sin första skiva. Inspelningar i London med Midge Ure från Ultravox som producent, lunch med Phil Collins, saken var klar! Det var musiken som gällde.
Mats bildar efter några år gruppen Attaboy som snabbt etablerar sig i Sverige. Låten "Land of glory" var under en period radions mest spelade låt.
 
Efter en tid beslutar sig Mats för att gå sin egen väg och påbörjar arbetet med nästa skiva. Genom en god vän kommer han i kontakt med en manager i Paris som genast fattar intresse för musiken och erbjuder studio och boende på Champs Elysée. Skivan spelas in och Mats längtar hem.
 
Efter en spelning i Halmstad ett par år senare får han ett erbjudande om skivkontrakt med ett Svenskt skivbolag, kontrakt skrivs och en ny skiva är på väg. Westling får en radiohit och syns i flera tv program med låten "In the garden" som finns med på plattan " Weekend". Under denna period skriver han även musik till bl.a Jill Johnson och finns med på scenen när hon vinner melodifestivalen.
 
Längtan efter att göra en riktigt speciell och intim platta har hela tiden funnits där, en platta där inget skivbolag, producent eller management påverkar. Westling isolerar sig under en period och skriver direkt från hjärtat. Texter och musik bara flödar och inspirationen har aldrig varit större. Skivan heter ...13 rätt.
 
Om ...13 rätt
Texterna på plattan är små berättelser om hur livet kan kännas på olika stadier i livet. En gemensam närmare är dock den positiva och optimistiska infallsvinkeln. Westling serverar på ett självutlämnande och ärligt sätt sina tankar. Första singeln, "Osårbara" handlar om kärlek i ett långvarigt förhållande, en kärlek i förändring. "Saga utan slut" däremot handlar om den första förälskelsen. Hur vardagen kan kännas för t.e.x en arbetslös skriver Westling om i låten "God morgon Göteborg", ett utanförskap som många kan känna igen sig i. "När verkligheten kom hit till oss" handlar om otrohet och alla känslor den river upp. Resten av låtarna får du upptäcka själv.
 
Mats Westling & YaYaMen
YaYaMen startade 1993 och etablerade sig snabbt på klubb och pub scenen runt om i landet. Första mötet var på en klubb där bandet spelade. Westling föll genast för deras originella och akustiska sound. Efter att ha spelat några låtar och druckit några öl ihop var saken klar! de skulle bli en perfekt kombination. YaYaMen består av: Lasse Lindberg: Bas. Ingemar "Ingo" Molin : Percussion. Mikael "Mille" Andersson: Gitarr. Tony Kjellstrand: Trummor. Samtliga medlemmar sjunger.
 
Om gäster på skivan
Mats Westling och Agneta Sjödin har känt varandra i flera år och ofta talat om spela in någon låt tillsammans. När Mats spelade "Osårbara" fastnade Agneta direkt och duetten var ett faktum. Roligt är dessutom att uppmärksamheten kring "Osårbara" ledde till Diggiloo turné. När låten "Brustna hjärtans karavan" var inspelad, saknades något. Detta något blev en självklarhet när Magnus Johansson adderade en "Miles" doftande trumpet. Magnus har spelat med en mängd olika artister som t.ex. Tomas Ledin, Staffan Hellstrand m fl. Underhållaren Åsa Gustavsson, rallygänget m.m. från Göteborg spelar skönt munspel på låten "När lyckan kommer". En given plats vid lägerelden.

. . .
 
 

 


©2014 Merlin Music. All rights reserved. Webdesign SinProd.